Welkom

Dressuur- en africhtingsstal Jespers werd in 1987 door Frenk (1955) en Cokky (1956) Jespers opgericht

in het Brabantse Teteringen, nabij Breda. Vanaf die tijd heeft het bedrijf een flinke ontwikkeling doorgemaakt.

Sinds juni 2012 is er een prachtige accommodatie bijgekomen in Teteringen, stal Hoeveneind.

Stal Hoeveneind wordt beheerd door hun zoon Rick en Denise.

Het Team

 _RIK9749

Frenk

Frenk Jespers

Frenk heeft in 1975 de opleiding in NHC Deurne afgerond.

Nadat hij 12 jaar gewerkt heeft aan de opbouw van manege Buitenhorst te Oosteind, heeft Frenk zich gespecialiseerd in de dressuur. Via de vele successen van Kirsten Beckers is Frenk bij het KWPN als hengstenkeuringscommissielid de volle 9 jaar actief geweest. Frenk is medegrondlegger van de Pavo-Cup.

Als jurylid en begeleider voor jonge paarden voor WK Verden zijn er vele successen behaald.

Sinds 4 jaar is hij hengstenkeuringscommissielid van de SWB in Zweden en zal hij vanaf de eerste bezichtiging in december deel uit maken van de KFPS-Hengstenkeuringscommissie. Hij volgt hierin Bauke de Boer op, die de statutair maximale acht jaar zitting heeft gehad in de jury.

Verder is Frenk als bondscoach actief voor Turkije geweest en zijn er zeer goede contacten in Thailand, Rusland en Amerika.

Frenk heeft jarenlang ervaring in het africhten van dressuurpaarden, enkele bekende namen:

Winner – Grand Prix _ Kim van der Velden Optimist – Grand Prix – Annie MC .Donald-Hall (Engeland) Hypos – Grand Prix – Marjolein Verharen (Nederland) Barclay – Grand Prix – Sven Rothenberger (Duitsland) Oulie B – Future cup winnaar/Hickstead – Kirsten Beckers Centenial – Grand Prix – Cokky Jespers /Renske Quelhorst

Cokky Jespers

Cokky is de motor achter Dressuur- en africhtingsstal Jespers.

Niet alleen zorgt ze voor alles wat achter de schermen geregeld moet worden, u kunt ook bij haar terecht voor informatie en het inplannen van een afspraak. (076-5714506)

Cokky is zelf ook actief geweest als amazone en heeft bijvoorbeeld het paard Centential opgeleid voor de Grand Prix.

Cokky
Kim

Kim van der Muren 

Sinds 1992 komt Kim op Dressuurstal Jespers.

Al die jaren heeft ze met diverse paarden getraind bij Frenk en is nu de vaste Stalamazone van Dressuurstal Jespers.

Inmiddels brengt ze verschillende paarden uit op wedstrijden die dagelijks door Kim getraind worden tot en met Grand Prix.

De paarden die momenteel door Kim worden uitgebracht;

– Ah’a in eigendom van Pak en Tom Pantapa – Guadeloupe Beau in eigendom van Pak en Tom Pantapa – Survive in eigendom van Pak en Tom Pantapa – Celieni in eigendom van familie Backx – Zalome in eigendom van Frenk en Cokky en Kim

Maarten Woudstra 

Maarten is opgeroeid in het Gelderse Vaassen en begon als 8-jarige met het lessen op een pony bij Aat van Essen.

Hierna kreeg hij zijn eigen pony waarmee hij ging lessen bij Mascha Reijs. Dit bleek een goede keuze, want Maarten heeft deze pony in één seizoen tot het Z-niveau gereden. Ook voor Jan Boeve heeft hij een periode paarden gereden en uitbracht. Maarten ging zijn eigen paard rijden en bracht hem uit in het ZZzwaar- niveau, waarna zijn paard uiteindelijk naar Amerika werd verkocht. Maarten heeft de HAVO gevolgd, een MBO opleiding paardenhouderij en management in Zwolle, de ORUN instructeursopleiding en een juryopleiding voor Z-niveau jurylid. Afgelopen december was Maarten jurylid in Thailand.

Vanaf 2010 werkt Maarten voor Dressuurstal Jespers. Hij traint diverse paarden en brengt ze uit op wedstrijden. Momenteel traint Maarten zijn paard Velvet, een paard welke hij als 2,5jarige heeft gekocht en zadelmak heeft gemaakt. Velvet wordt momenteel succesvol uitgebracht in het ZZzwaar.

Maarten
/>