Svetlana was met haar jonge Florencio merrie opnieuw succesvol en nu in de Prix st George. Met de mooie score van 67% was ze tevens de winnares. De merrie heeft veel inzet en mogelijkheden om door te stromen naar de Zware Tour.

Ook Corine zet haar zegereeks wederom voort. In twee weken tijd vier maal gewonnen in de klasse Z2 met Don Diëgo en gaat binnenkort over naar het ZZ Licht. Ook met haar nieuwe troef behaalde ze direct winst in het ZZ Licht. Deze knappe merrie van Zenon liep voor de eerste keer samen met Corine deze proef. Corine: “Hij voelde thuis goed aan en daarom hebben we maar besloten om haar direct ook in de wedstrijden uit te brengen. Een mooiere start kan ik me eigenlijk niet voorstellen!”

Anriette van Herwijnen heeft ook de smaak te pakken en behaalde met haar Rhodium ruin twee overwinningen achter elkaar. Anriette: “voor mijn gevoel konden beide proeven beter vergeleken bij de vorige keer, maar voor het oog zag het er schijnbaar beter uit dan voor het gevoel. De keren ervoor had ik echt een heel fijn gevoel, nu wat minder, maar ja dat is de dressuursport.”