Tijdens Outdoor Gelderland organiseren LTO Noord, Verenging Eigen Paard en de Groene Kennis Coöperatie samen een middag met topsprekers voor hun leden. Oud-Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik en twee succesvolle ondernemers, Frank Kloppert (uitgever van Pelican Media, o.a. de magazines Carros en Residence) en Jan de Vries (voorzitter Outdoor Gelderland en oprichter BMC) spreken over ondernemen in de hippische sector. Dit doen zij vanuit hun eigen achtergrond en vanuit hun visie op ondernemerschap. De drie sprekers hebben vanuit hun liefhebberij een link met de paardensector. Tijdens hun inleidingen zullen zij ingaan op de zakelijke kant van ondernemen in de paardenhouderij. De dagvoorzitter is Wim Blokland, voorzitter LTO Noord Paardenhouderij.

Het is uitzonderlijk dat Jorien van den Herik speciaal uit Amerika wil overkomen om als gastspreker op te treden tijdens de ondernemersdag. Het lijkt ons bijzonder interessant dat hij zijn visie vanuit de topsport (Feyenoord) en zijn zakelijke ervaringen met ons wil delen. Jorien heeft zeker een visie hoe het eraan toe gaat in de “paardenwereld”, dit doordat zijn dochter en kleindochters zeer actief zijn in de dressuursport.

De ex-voorzitter van Feyenoord (van 1992 tot 2006) redde de club op zowel financieel als sportief gebied. Zijn bijnaam ‘De Grote Kale Leider’ bracht geld, orde en regeerde met harde hand. Onder zijn leiding won Feyenoord de KNVB-beker, werd weer kampioen, speelde jaarlijks weer UEFA Cup en won in 2002 de UEFA Cup. Wie hem kent weet dat hij gewoonlijk beminnelijk is, maar zodra zijn mening wordt gevraagd, hij het gezegde aanhangt: ‘Je kunt nooit duidelijk genoeg zijn en veel vergaderen is voor talentloze’

Na de geruchtmakende FIOD Affaire die tot aan de Hoge Raad werd gevoerd en tot volledige vrijspraak leidde, heeft de sinds die tijd in Zwitserland wonende Jorien Van den Herik, alle zakelijke interesses met Nederland beëindigd en is zijn focus uitsluitend gericht op zakelijke interesses in de VS.

Zijn mening mag u als sportliefhebber en ondernemer zeker niet missen!Later stellen wij u voor aan de andere topsprekers en de dagvoorzitter. Heeft u interesse in de ondernemersdag, kijk dan op www.ondernemersdag.com voor meer informatie en inschrijvingen.

Jorien van den Herik