Tom en Pak Pantapa hebben de clinic die gesponsord werd door MaxWin (paardenvoederbedrijf) tot een groot succes gemaakt.

Meer dan honderd enthousiaste deelnemers volgenden twee dagen lang een zeer uitgebreide clinic over het beoordelen van het exterieur en beweging van dressuurpaarden en beoordeling onder het zadel volgens het Pavo-cup systeem. Eerst werden sheets getoond en theoretisch besproken door Frenk. Harm Rutgers, is daar reeds twintig jaar actief in het opleiden van smeden, gaf uitleg over de voeten. Er werd gretig gebruik gemaakt van de theoretische informatie en na anderhalve dag stevig oefenen in het beoordelen in de praktijk, gingen de cursisten het laatste gedeelte als actief jurylid de baan in.

ook onder het zadel werden de paarden beoordeeld. Enkele 3,5- en 4 jarige paarden werden prima voorgesteld door Pak. Het mooie van deze voorstelling was dat gaandeweg de paarden echt verbeterden. Er werd dus ook aandacht geschonken aan de rijtechniek.

De fantastische afsluiting werd gehouden in de kazerne met de uitreiking van de diploma’s. Toespraken in het Thais en Engels, gevolgd door het volkslied maakten het geheel tot een indrukwekkend gebeuren.

Tom en Pak kregen erg veel complimenten over de manier waarop ze dit hebben opgezet en het is een mooi begin naar een uitbouw van fokkerij en sport in Thailand!

Frenk werd ditmaal vergezeld door Cokky en hebben naast de werkzaamheden kunnen genieten van de mooiste plekken in Thailand.

 

Op weg naar de clinic

 

De theorie

De praktijk

Geplaatst door MaxWin op Donderdag 26 januari 2017

 

Geconcentreerd

Overleg met de jury’s

Nu met het andere jurykorps

Geplaatst door MaxWin op Donderdag 26 januari 2017

 

Leuke discussies

Eerst aan de hand

Daarna onder het zadel

Het Engels werd heel goed vertaald naar het Thais

Ook het rijgevoel werd professioneel uitgelegd door Pak

Ook Tom gaf zijn visie

De ceremonie door de generaal

Het eindresultaat: de diploma uitreiking

Gezellig napraten

en tijd voor het toerisme

Lekker ontbeten