Rucphen was de plaats waar afgelopen dinsdag Lichte Tour wedstrijden werden gehouden. Kim was succesvol na een periode van afwezigheid met Celieni van de familie Backx. Deze Florencio dochter behaalde de mooie score van ruim 66% in de Prix St George. Kim: “Ze voelde heel fijn aan, vooral in het drafgedeelte, stappen deed ze voor haar doen prima en het galopperen voelde ook goed aan, alleen vallen er nog meer punten te behalen als de changementen nog iets rechter worden.”

Ook Judith scoorde goed met Effort (Adamo). Judith: “Effort was goed bij de les en de scores kunnen nog omhoog. Er zaten een paar foutjes in de series, terwijl hij die eigenlijk wel goed beheerst.” Ook¬†Beaumonde (United) behaalde een derde plaats in de Inter I. Er zat een groot verschil in de jurering. Een jury gaf ruim 66% en de andere 60%. Judith: “Dat hoort nou eenmaal bij dressuur, voor mij voelde ze in ieder geval fijn aan.”

Robin Simons was helemaal in haar nopjes door ruim voldoende score te behalen in de Inter II. Robin: “Ondanks een paar grote fouten (te grote pirouette en een bokkensprongetje) was de jury erg content en dat belooft dat Rinze zelfs de Grand Prix kan gaan lopen. Dat zou wel een hele mooie beloning zijn!”