Voormalig KWPN-hengstenkeuringscommissielid Frenk Jespers uit het Brabantse Teteringen heeft de plaats van Harrie Draaijer ingenomen in de KFPS-hengstenkeuringscommissie. Voor veel Friezenliefhebbers is Frenk Jespers nog een relatief onbekende. Jespers verdiende zijn sporen in de paardensport echter ruimschoots, maar is vooral tussen de warmbloedpaarden actief geweest en dan ook met name gericht op de dressuursport.

Hoe heeft Jespers zijn eerste rondje tussen de jonge Friese hengsten ervaren en vooral: wat zou er meer aandacht verdienen volgens hem?

Jespers: “Het is mij tot nu toe zeer goed bevallen en ik vind het heel leuk en interessant. Ik heb de nodige ervaring met warmbloedpaarden. Zij hebben bepaalde sterke eigenschappen en mindere punten. Friezen hebben ook hun kwaliteiten en mindere punten. Het is zaak deze punten naast elkaar te leggen. Ik had verwacht dat het Fries paard wat ouderwetser zou zijn, maar dat is me enorm meegevallen. De meeste Friezen die ik heb gezien, hebben een heel mooi model en zijn best fraai modern en lang gelijnd….

Lees het hele artikel over Frenk in de Paardenkrant van woensdag 27 januari. Een artikel dat door Johanna Faber is geschreven.