Voor de elfjarige vos Walenka L.e. was het nog wat aftasten in de subtopdressuurstrijd bij Den Goubergh in Roosendaal. De knappe San Remomerrie liep er pas haar eerste ZZ-Z-wedstrijd. En het was ook nog een poosje geleden dat ze mee op wedstrijd was. 

Met Kim van de Velden uit Rijsbergen in het zadel belandde ze in de eerste proef nog in de middenmoot, maar in de herkansing was er geen houden aan. Van de Velden rijdt Walenka L.e. nu dik een jaar. Daarin ging het snel. De merrie liep tweemaal Z2, tweemaal ZZ-L en nu dus voor het eerst ZZ-Z.

“Het is een heel constant en vriendelijk paard. Een harde werkster ook. Er is niks gecompliceerds aan. Opstappen en wegrijden”. Walenka is een merrie met een beste draf. In de galop moet ze op ZZ-Z-niveau nog wat meer bevestigd worden. “En dan gaat het vooral om de series galopwissels. Ik zou haar graag Licht Tour starten. Maar ja, ze staat ook te koop, misschien is ze zo maar opeens weg.”

Van de Velden, sinds anderhalf jaar verbonden aan de dressuurstal van Frenk Jespers, had met de KWPN-hengst Adamo een tweede troef uit te spelen. Ze reikte daarmee naar de derde stek in de ZZ-Z-klasse.

“Toch had hij niet zijn beste dag. Adamo kon niet plassen en daar had hij veel last van. Tijdens het losrijden ben ik nog een paar keer afgestapt, maar dat hielp niet.” Adamo mag zich helemaal concentreren op de sport. Geen beslommeringen rondom merries dus. “Het is een heel compleet paard. Zoals alle hengsten heeft hij ook wel iets aparts, maar ik vind het fijn om met hem te werken.”

Bron: BN de Stem