Adamo DelftOp de Subtop wedstrijd bij manege Prinsenstad in Delft was de hoogste score voor Josan van den Broek. In de klasse U25 stuurde ze haar Zetdorijke (v. Flemmingh) naar een prachtige 71,40%. Bij de Junioren/Young Riders ging het oranje lint naar Iris Houweling met About Time (v. Tuschinski) met 68,65%. De beste in de Midden Tour was Patrick van der Meer met Sir Fashion (v. Sir Donnerhall I). Met bijna 68% laat de onder andere bij het Oldenburger Verband goedgekeurde hengst zien klaar te zijn voor de Grand Prix. De winst in de Lichte Tour was voor Kim van der Velden met Adamo (v. Sandreo) met 68,55%, terwijl in het ZZ-Zwaar de eerste prijzen uitgereikt konden worden aan Carlijn Spaan met Begijnhoeve’s Creatzo (v. Johnson, 65,29%) en Yoni de Vette met de Florencio-zoon Antares (63,71%).

Van Velden en Adamo: ’Al heel lang een setje’

De beste in de Lichte Tour was dus Kim van der Velden met de goedgekeurde KWPN-hengst Adamo. Ze reed de tienjarige Sandreo-zoon uit een Pion-moeder naar een score van ruim 68%. Over haar proef vertelt ze: ‘Adamo stond er geweldig aan. Ik had meteen een fijn gevoel, zowel tijdens het losrijden als in de proef. We hadden geen enkele onvoldoende; één pirouette was wat groot. Jurylid Mariëtte Sanders had onder haar protocol gezet dat ze ons een “onwijs mooi beeld” vond geven. Ik ben super blij met dit resultaat; zeker als je bedenkt dat dit pas onze tweede keer was in deze klasse. Twee weken geleden startten we voor het eerst in de Prix St. Georges, en toen was hij veel te veel afgeleid. Logisch, want we hadden thuis doorgetraind om hem goed voor elkaar te krijgen.’ ‘Thuis’, dat is bij Frenk Jespers uit Teteringen. Kim komt al sinds haar veertiende bij hem over de vloer en rijdt nu als stalamazone op de dressuur- en africhtingsstal.

‘Nadat Adamo goedgekeurd werd in 2008, ben ik hem gaan rijden. We zijn dus al even een setje. Ik heb hengstencompetitie met hem gereden en Pavo Cup en daarna nam ik hem -niet al te vaak- mee op reguliere wedstrijden. Ik train elke dag onder het toeziend oog van Frenk, die trouwens ook heel erg trots was vandaag! Trainen met Adamo is altijd leuk. Hij doet elke dag weer ontzettend zijn best. We zijn vooral bezig met de basis. Als Adamo er goed aanstaat, loopt hij de oefeningen heel mooi en gemakkelijk door. Het doel is om hem in de Zware Tour te gaan uitbrengen; hij heeft echt talent voor het zwaardere werk. Daarom trainen we hem dit jaar door en is hij niet voor de dekdienst beschikbaar, al geeft hij fantastische nakomelingen. Vorige week hadden we er een tiental bij elkaar lopen, een Adamo-show met twee- tot zesjarigen, als verrassing voor Frenks verjaardag. Dan voelt het wel extra speciaal dat je zo’n geweldig paard mag rijden…’ (cd)

Uitslag Subtop Delft 11-06-2015

Bron: de Hoefslag

Bron foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy