Het was een stormachtig weekend in Houten waarbij vele paarden zich niet prettig voelden. De wedstrijdring was te dicht bij het terras met wapperende vlaggen en klapperende tentzeilen als decor. Maar het was een goede training voor veel paarden. Kim scoorde heel goed met Celinie (familie Backx). Ze reed twee hele strakke proeven score van ruim 64%. De tweede proef was echt zoals je het graag wilt en dat voelde ook zo aan voor Kim. Het was onbegrijpelijk dat de jury hier geen hoge score voor wilde geven, maar dat is nu eenmaal dressuur.

Pak had de mogelijkheid nu om twee paarden te starten in een weekend. A’ha was vooral de tweede dag in een hele goede vorm. Hij was helemaal onder controle en het zag er ook heel lichtvoetig uit. Dit belooft echt meer voor de toekomst. Het was voor Survive de eerste keer dat hij twee dagen van huis ging. Dat was een hele goede ervaring voor hem en dat resulteerde de tweede dag ook in een klinkende overwinning. Survive begon wat gespannen bij het losrijden, maar door goed geconcentreerd te blijven rijden kon Pak een hele correcte proef neerzetten en bleef met 3,5% voor op nummer 2.

Vivian Ladestein heeft haar grote Johnson zoon uitgebracht op de wedstrijd in Bavel. Vijf winstpunten en twee overwinningen zorgden voor een heel tevreden Vivian. “Hij luisterde gewoon top!”

Een tweede plaats was voor Jamy een fantastisch begin in het ZZ Licht. Met haar debuut in Bavel. Jamy: “Nooit verwacht en toch gekomen”.