Effort met Judith Evers uit Oudenbosch imponeert direct bij zijn entree tussen de witte hekjes. Zo was het ook in Reigershof op de wedstrijden van DSV West-Brabant. Tweemaal marcheerde de grote bruine Adamoruin naar de hoogste Z-score. Met de hogere cijfers voor de uitgestrekte draf en de uitgestrekte galop.

“Ze leverde ook de meest constante proeven af” vond jurylid van dienst Mariëlle Hoefsmit. “Vooral met een mooi drafgedeelte en een mooie aanleuning. Wél zou het paard nog wat meer verzameld mogen zijn.” Juist die correcte aanleuning en de verzameling waren bij het gros van het deelnemersveld nog heikele punten. “Effort heeft grote sprongen gemaakt” merkt Evers op. “Ik rijd hem nu een jaar. Hij had toen nog geen wedstrijden gelopen. Voor het Z2 wachten we tot de zomer.”

In de eerste proef wist Petra van Es met Calilou het dichtst in de buurt te blijven. In de herkansing liep het voor Evers nog net wat vloeiender en ook de afwerking was beter. Tweede werd ditmaal Lenneke Wils met haar wat gevoelige Kracker. “Als het spannend werd kon hij vroeger wel eens ontploffen.”

Bron: BN de Stem