Wendy Scholten heeft een mooi stuk geschreven over de verkoop van Winner.

De 17-jarige Lotte van den Herik, kleindochter van oud-Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, wordt de nieuwe amazone van het Grand Prix-dressuurpaard Winner (San Remo x Gribaldi) die jarenlang van Wendy is geweest. De zwarte KWPN-ruin die recent tweede werd in de Grand Prix met bijna 70% met Kim van der Velden, is verkocht.

De verkoop van Winner valt zwaar voor Kim van der Velden, stalamazone van Frenk Jespers in Teteringen. “Ik kan hem geen beter thuis wensen. Hij blijft tot augustus bij ons op stal en ik mag Lotte begeleiden. Daar ben ik echt blij mee, maar als hij van mij was had ik hem nooit verkocht. Hij is zo speciaal voor me. Die klik die ik met hem had, krijg ik denk ik nooit meer met een ander paard.”

Winner werd door Wendy Scholten als driejarige aangekocht, zadelmak gemaakt en opgeleid en uitgebracht tot en met ZZ-Licht niveau toen de Turkse familie Efe hem in maart 2011 van haar kocht via Frenk Jespers. Winner kwam bij hem op stal en junioramazone Selen Efe bracht hem bij de jeugd uit. Al snel nam Kim van der Velden de teugels fulltime over toen Selen ging studeren en stoomden ze door naar de Lichte Tour. “Hij was mijn eerste Lichte Tour paard. En vervolgens werden we ook nog Grand Prix. Er zat nog meer in, de scores konden nog hoger.”

“We hebben afgelopen zes jaar zoveel mooie dingen meegemaakt”, gaat Kim van der Velden verder. “Ik heb er hartstikke veel plezier van gehad en ik hoop dat Lotte dat ook krijgt. Zij rijdt junioren en moet volgend jaar de overstap naar Young Riders maken. Ze kan van Winner vast nog veel leren. Ik was er best trots op dat ze er heel simpel mee kon piafferen en passageren, ondanks dat ze dat zelf nog nooit gedaan had. Echt stoer, Winner doet het met twee vingers in de neus.”

De familie van Herik heeft de accommodatie van Tamerus Beheer in Schijf gekocht, waar een binnenhal gerealiseerd wordt. “Zodra deze af is gaat Winner daarheen. Ik ben super blij dat hij nog een poosje bij ons blijft.”

Bron: WendyScholten.nl

Foto: MadeByJessy