De 85 vierjarige dressuurpaarden werden vandaag in de halve finale van de Pavo Cup beoordeeld. De Bordeaux-dochter Guadeloupe-Beau (mv. Vivaldi) staat in de tussenstand fier aan de leiding. Het fokproduct van Peter Rulkens uit Biest Houtakker werd zeer correct voorgesteld door Kim van der Velden, die de kwaliteitsvolle merrie naar de topscore van vandaag reed: 90 punten. Guadeloupe Beau werd vandaag beloond met een 8.5 voor de stap, negens voor haar draf, galop en aanleg als dressuurpaard en een 9.5 voor de harmonie.

Op harmonieuze wijze ging de Bordeax x Vivaldi gefokte merrie als ware routinier door de baan. Op ontspannen wijze zet Van der Velden haar proef neer voor de jury en krijgt daarmee voor het gaan in algemeen een negen en een half. De gangen krijgen ook mooie cijfers met een negen voor galop en draf. Alleen in de stap zit nog een puntje verbetering, daar ontvangt de toch al goed bevestigde jonge combinatie een acht en een half.

“Excellent voorgesteld, vriendelijk gereden en een paard met zeer veel souplesse” luide dan ook het commentaar van de jury waarna het winnende duo een score kreeg van 90 punten en de koppositie de gehele dag niet meer uit handen gaf.

Ze zijn uitgenodigd voor de finale a.s. donderdag en rijden een dan een individuele vrije proef met verplichte onderdelen.

guadeloupe

 

Schermafbeelding 2015-08-11 om 21.01.51

 

Bron: de Hoefslag/Equnews