Eindelijk is het zover, het verplicht stellen van het veiligheidscertificaat voor stagebedrijven in de hippische sector is afgeschaft. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren geld gestoken in het behalen van het certificaat, terwijl anderen er juist voor kozen om geen geld uit te geven aan deze verplichting. De laatste groep kwam daardoor te vervallen als leerbedrijf, wat resulteerde in een tekort aan stageplekken.

Frenk heeft zich er erg voor ingespannen om deze verplichting te laten vervallen. Volgens hem was het niet meer dan sponsoring voor Aequor. Het was erg duur en het had geen enkele toevoegende waarde! Frenk heeft al die tijd dan ook uit principe nooit zijn medewerking hieraan verleend. Dus alleen met stagiaires vanuit het buitenland gewerkt.

Veiligheid is iets wat ieder bedrijf als eerste prioriteit behoort na te streven. Bedrijven die dit niet doen, zullen via de sociale controle direct op hun tekortkomingen worden gewezen.

Het was dus jammer dat manege Hoeveneind deze contributie wel heeft moeten “schenken” anders zou het als bedrijf niet kunnen functioneren. Dit in het “putje” gooien van geld is eindelijk gestopt!