Afgelopen week is Frenk wederom enkele dagen naar Moskou afgereisd. Frenk was uitgenodigd om in een dressage forum plaats te nemen, samen met Dieter Schule (Dld) O jurylid en Rudolph Zeilinger (Dld) Grand Prix ruiter en trainer.
Het dressage Forum werd door Julia georganiseerd
foto: Katya Shtatnova

Frenk verzorgde de clinic door middel van trainingsvideo’s en tolk.
foto: Katya Shtatnova

Dr. Dieter Schuler
foto: Katya Shtatnova

Het thema van Frenk was “het werken aan de basis en het over de rug rijden”. De reden hiervan is dat Frenk enkele jaren in Rusland ervaring heeft en heeft geconstateerd dat vrijwel alle paarden de oefeningen beheersen, maar dat doen met te weinig lichaamsgebruik. Frenk gebruikte videobeelden van de trainingen thuis om zijn clinic toe te lichten. Interessant was dat er veel vragen werden gesteld en er een goede interactie met het publiek was.
Er was veel interactie met het aanwezig publiek
foto: Katya Shtatnova

Nog nooit eerder gezien! Verder was Frenk uitgenodigd door Svetlana om trainingen te verzorgen. Svetlana was met haar paarden verhuisd naar een splinternieuwe locatie in het buitengebied van Moskou. Frenk heeft al veel uitzonderlijk mooie accommodaties gezien over de gehele wereld, maar dit sloeg werkelijk alles. Drie jaar geleden werd gestart met de bouw van dit extreem kwaliteitsvolle paardenproject. De bedoeling is dat het project volgend jaar zomer helemaal klaar is en wordt geopend. Het is een heel “paardendorp”. Er zijn ongeveer twintig prachtige villa’s die worden verhuurd aan klanten die gebruik willen maken van de trainingsfaciliteiten. Buiten de drie prachtige en ruime overdekte rijhallen en gigantische buitenbanen, zijn er overdekte stapmolens, vijf longeerhallen, een veterinaire kliniek uitgerust met de modernste apparatuur, verschillende restaurants, opvang voor kinderen (zowel buiten als binnen), overdekte ijsbaan, een hotel en verder is er een privé museum in aanbouw. De eigenaren zijn nog jong en rijden beiden paard. Zij zijn geweldige liefhebbers waarbij de paarden centraal staan.

Trainingen Svetlana had een clinic georganiseerd. Drie dagen is er zeer intensief getraind met fanatieke dressuurruiters. Het zijn intensieve en lange dagen en na de trainingen wordt er altijd gezellig nagekaart over de lessen. Svetlana is op dit moment erg succesvol met haar beide paarden. Na twee derde en een tweede plaats op PSG niveau heeft ze de intentie om echt door te stoten tot de Russische top. Samen met haar dochter Maria (15 jaar) wil ze ook een fokkerij opstarten. Inmiddels is ze mede-eigenaar van het veulen dat komend jaar geboren wordt van Netto (v. Negro) uit de bekende merrie Austria (v. United). Svetlana zal de komende KWPN-hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch aan elkaar koppelen met enkele trainingen op stal in Teteringen en de uitbreiding van de fokkerij doornemen.


Svetlana


Svetlana


Svetlana


SIR HERO (V. SIR DONNERHALL)


SIR HERO (V. SIR DONNERHALL)


SIR HERO (V. SIR DONNERHALL)


SIR HERO (V. SIR DONNERHALL)