Vijf dagen lang werden de beste paarden van Zweden getest in verschillende competities. Specialisatie was duidelijk zichtbaar in Flyinge. In de nieuwe hal vond het dressuur gedeelte plaats en in het originele gedeelte werd het springen beoordeeld. Er was een groots en gezellig strodorp opgezet met daarbij een sfeervol ingericht restaurant. Je kunt deze dagen vergelijken met de KWPN paardendagen in Ermelo.

Samen met Pieter Kersten (springen) en Frenk (dressuur) werd een bijeenkomst bijgewoond met de hengstenkeuringscommissie van Zweden voor de strategie van de komende jaren. Op donderdag was er tevens een meeting met de fokkers (springen) en een panel waarin o.a. Pieter aanwezig was. Hetzelfde was vrijdag het geval met o.a. Frenk als panellid voor de dressuurrichting. Het waren erg goede discussies met bijvoorbeeld “Wat is de waarde van een hele grote stap met betrekking tot de toekomst als Grand Prix paard.” Ook de waarde van de jonge paardencompetities met betrekking tot hun ontwikkeling als Grand Prix paard werden besproken. Wat heeft het Zweedse dressuurpaard nodig voor een positieve ontwikkeling in de fokkerij?

Hierna hebben Pieter en Frenk in hun beide disciplines de verschillende competities gevolgd en daarbij een goed inzicht gekregen over de huidige stand van zaken in de Zweedse fokkerij.