De 4jarige Van Vivaldi was de absolute kampioen in Zweden, Flyinge 2014. Het is een fantastische hengst van (Vivaldi x Olivi x Biotop x Havidof) en is 1.66 cm groot. Van Vivaldi heeft heel veel uitstraling en een geweldige instelling. De stap is erg functioneel en hij draaft met een scherp achterbeen, direct bergop met een geweldige voorbeentechniek. Dit alles doet hij super gecoördineerd. Van Vivaldi galoppeert erg lichtvoetig met veel techniek in de benen en zeer geconcentreerd. Daarbij schakelt hij als de beste.

Schermafbeelding 2014-03-19 om 10.07.32

De 4jarige hengsten worden ook op het springen getest. Men kan dan kiezen tussen los springen en springen onder de man. Van Vivaldi sprong een licht parcours. Het is weliswaar geen springpaard, maar hij liep met een fantastische instelling ongecompliceerd door zijn parcours.

Ook de testruiters Theo Hanzon en Susanne Gielen waren erg enthousiast over deze atleet en gaven beide een 9. Voor de stap van de grondjury een 8,5, de draf een 9,5 en galop een 9,5.

4 jarige Amaranth (Ampère – Troll – Granit)

De niet zo grote (1.63 cm) zoon van Ampère heeft een fantastische beentechniek. Hij heeft een goed scherp karakter met veel werkwilligheid. Het is een hengst die de Zweedse fokkerij vooruit kan helpen.

4 jarige Ray More (JJ RayBan – Figaro –  Bergamon)

Deze royaal ontwikkelende vos die door Jan Brink zelf werd voorgesteld is een zeer fijn te bewerken hengst. Hij kreeg zelfs een 9,5 van de testruiters kreeg.

5 jarige Frans Andreo II (Sandreo – Weltmeyer – Future)

De zeer rijtipische langgelijnde Sandreo zoon heeft heel veel schwung in de draf, kan goed galoperen en liet daarbij mooie pirouettes zien.

3 jarige Viancio (Vitalis – Lancet –  Rubenstein)

Heeft een zeer goed model, heel veel souplesse en laat zich fantastisch rijden. (1.67 cm)

3 jarige Deodoro (Damon Hill – Lauries Crusador – Bolero)

De niet zo royaal ontwikkelde Damon Hill zoon blinkt uit in zijn bewegingen. Deodoro heeft een zeer goed achterbeengebruik en een mooie voorbeentechniek.

Het was weer een erg mooie keuring (7 dagen) waarbij het altijd erg prettig keuren is. Pieter Kersten vertegenwoordigde Nederland voor de springhengsten. Mathijs van Asten testte de springpaarden en Theo Hanzon de dressuurpaarden.