Dressuur- en Africhtingsstal Jespers is in 1987 opgericht door Frenk en Cokky Jespers. Vanuit onze accommodatie in het Brabantse Teteringen bieden wij pensionstalling aan, hebben we diverse dressuurpaarden in training, Frenk geeft dressuur training aan verschillende ruiters en we hebben een fokkerij-tak met onder andere onze eigen KWPN goedgekeurde hengst Adamo (v. Sandreo). Onze stalruiters zijn Maarten Woudstra en Kim van der Muren.

Frenk Jespers

Frenk heeft in 1975 de opleiding NHC Deurne afgerond. Nadat hij 12 jaar heeft gewerkt aan de opbouw van manege Buitenhorst te Oosteind, heeft Frenk zich gespecialiseerd in de dressuur. Via de vele successen van Kirsten Beckers is Frenk bij het KWPN als hengstenkeuringscommissie lid de volle 9 jaar actief geweest. Frenk is tevens medegrondlegger van de Pavo-Cup en was jurylid en begeleider van de selectie paarden voor het WK Jonge paarden in Verden.

Frenk is eveneens hengstenkeuringscommissie lid van de SWB in Zweden en hij heeft deel uitgemaakt van de KFPS-Hengstenkeuringscommissie. Verder is Frenk als bondscoach actief geweest voor Turkije en zijn er zeer goede contacten in Thailand, Rusland en Amerika.

Frenk heeft jarenlang ervaring in het africhten van dressuurpaarden en hij begeleidt met veel plezier diverse dressuur combinaties.

 

Cokky Jespers

Cokky is de motor achter Dressuur- en africhtingsstal Jespers. Niet alleen zorgt ze voor alles wat achter de schermen geregeld moet worden, je kunt bij haar ook terecht voor informatie en het inplannen van een afspraak (076-5714506).

Cokky is voorheen zelf ook actief geweest als amazone en heeft bijvoorbeeld het paard Centential opgeleid tot de Grand Prix.

Maarten Woudstra

Maarten is opgeroeid in het Gelderse Vaassen en begon als 8-jarige met het lessen op een pony bij Aat van Essen. Hierna kreeg hij een eigen pony, waarmee hij ging lessen bij Mascha Reijs. Dit bleek een goede keuze, want Maarten heeft deze pony in één seizoen tot het Z-niveau gereden. Ook voor Jan Boeve heeft Maarten een periode paarden gereden en uitbracht.

Maarten heeft de HAVO gevolgd, een MBO opleiding paardenhouderij en management in Zwolle, de ORUN instructeurs-opleiding en een juryopleiding voor jurylid t/m ZZ Licht-niveau. Maarten werkt vanaf 2010 voor ons. Hij traint diverse paarden en brengt ze ook uit op wedstrijden. Momenteel is Maarten zijn top paard Endreo (Spielberg x Sandreo), die hij uitbrengt in de Lichte Tour.

Kim van der Muren

Al sinds 1992 is Kim onze vaste amazone. Kim heeft meerdere paarden opgeleid naar de Lichte en Zware tour, maar de meest bekende daarvan is Guadeloupe-Beau, waarmee ze de Pavo-cup 2015 heeft gewonnen en brons (!) op het wereldkampioenschap jonge paarden in 2016. Met haar rijdt Kim nu succesvol lichte tour.⁣

Nog een bekende is het paard Winner, waar Kim succesvol Grand Prix mee heeft gereden. Op dit moment traint Kim Winner nog altijd, nu hij onder het zadel is bij Lotte van den Herik.

 

Volg ons op social media